Nota’s bestuur SEL Gent

 

Informatieve nota van het Bestuur over de rol van de SEL Gent i.k.v. de vorming van de eerstelijnszones (ELZ). Deze nota werd op 10/07/2017 verstuurd naar de voorzitters en de leden van alle deel-Sels.

Op 26 juni 2017 zijn alle SEL- en LMN-coödinatoren samengekomen voor een informatieuitwisseling m.b.t. de voorbereiding van de vorming van de Eerstelijnszones in de provincie Oost-Vlaanderen.

VERSLAG: Overleg Oost-Vlaamse SEL- en LMN-coördinatoren m.b.t. de eerstelijnszones

INFO DOMUS MEDICA
In deze roadmap leest u hoe de huisartsenkring werk maakt van een eerstelijnszone. Bekijk zeker het 8-stappenplan. Iedere lokale situatie is anders: de roadmap voor huisartsenkringen is een algemene leidraad (met aanbevelingen en handige tips) waarin de huisartsenkring lokaal andere accenten kan leggen.
 

Stand van zaken over de vorming van ELZ in de oostrand van Gent – september 2017

In de oostrand van Gent wordt gewerkt aan de vorming van een ELZ. De Huisartsenvereniging Gent deed het voorstel om een ELZ Destelbergen-Melle-Merelbeke-Wetteren-Wichelen-Laarne-Lochristi te vormen (samen ongeveer 125.000 inwoners). 

Om verdere opties af te toetsen bij de verplichte en optionele partners binnen dit gebied is er een overleg gepland op maandag 25 september om 20u in Kasteelke De Warande, Warandelaan 14, Wetteren. 

Op dit overleg zullen volgende vragen aan bod komen:
• Wie zijn we binnen het eerstelijnslandschap? 
• Wat zijn de verwachtingen ten aanzien van de ELZ? Wat is een ideale       ELZ? Wat zijn de bekommernissen van de ELZ?
• Wat is de rol van de lokale besturen binnen deze ELZ?

 

 
 
 
 
 

SEL Zorgregio Gent vzw - AC - Portus Keizer Karelstraat 1 7° verdiep - 9000 Gent - Tel 09/266 70 44 - info@selgent.be | Faromedia